Ceva dintr-o seară...

Printre atâtea lucruri de făcut un moment de respiro. Cine îmi dă nişe pace e un om câştigat. Nu mai alerg printre obstacole acum. Mai degrabă calc în bălţi şi mă întreb frecvent ce gust are cafeaua. Miroase a ploaie; a zaţ şi a ploaie nebună cu niciun chef de a o suporta. Printre stropi, o luptă între orgoliu şi sinele inocent. Tăcerea nu a fost niciodată atât de plăcută. Totuşi, raţiunea iese, urlă şi lasă sufletul să fie dezanăgit. Sufletul scrie. Emoţiile umplu o pagină din cel mai deschis jurnal. Acum taci. În bălţi numai frunze. Pe străzi tălpi obosite, pantofi uzi, haine ude, păr care se transformă sub greutatea picăturilor. Nu e magie. Sunt cuvinte care poposesc în mine şi sunt expulzate apoi într-un coş de gunoi. Presiunea e imăsurabilă. Idei slabe nu mai fac faţă nimănui. O siluetă merge; apoi două, poate trei. În minte e ceva meditaţie asupra cosmogoniei. Altă siluetă; două, apoi trei. De data aceasta nu mai sunt totalmente distincte. Ceva puncte comune le unesc şi le îndepărtează totodată. Undeva apare puţin sentiment. Siluetele au suflet deja. Sinele lor şi sinele meu par locuri apropiate. Mersul nu se mai termină. Strada are curbe multe, pavaj stricat. Puţine maşini, doar un claxon. Ca pieton urăasc şoferul. Urcă ploaia în mine. Telefonul sună mereu. Ploaia forează pe cord deschis. Nicăieri iubirea. Doar sfârşitul. Miroase a glicerină. Intoxicaţie poate. Fără banal. Stare proastă de funcţionare măcar. Limita superioară a tristeţii. Uşa închisă şi apoi iar tăcere. Prea puţine verbe. Cine îmi dă nişte pace e un om câştigat...

(10.10.2010)

[ceva nu îmi mai place acum]

Comentarii

 1. Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
  Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
  Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Multumesc,Cu stima Vlad!

  RăspundețiȘtergere
 2. Astia cu radio lu` peste prajit is insuportabili de acum, macar de-ar schimba placa.

  RăspundețiȘtergere
 3. de parca as avea incredere in asemenea abordari :-j

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Kafka pe malul mării -recenzie de carte

Procesul – Franz Kafka

Scrisori de pe front. Texte bune în locuri nebune.