CE?

M-am săturat să mă satur de toate chestiile. M-am săturat să scriu cu diacritice doar pentru că aşa se scrie în România şi tre' să respectăm nişte chestii. Nu, nimeni nu respectă "nişte chestii" pentru că e român. De fapt, nimeni nu respectă nimic ce are legătură cu România. Dar toţi ne prefacem la fel de tare. Ca şi cum căcatul ar mirosi mai puţin dacă e de câine. Cum zicea Teo[de la Deko, nu vaca de la TV], băăăi, după ce calci în căcat, te întorci să te uiţi dacă era de om sau de câine. Parcă ar fi vreo diferenţă. Şi faza cu diacriticele... ce dacă, frate? Ce dacă? Care e diferenţa până la urmă, că tot inculţi suntem...

Ce? Oamenii deştepţi sunt neapărat nefutuţi? Oamenii deştepţi neapărat citesc mult? Nu numărul contează...revenim la vechea poveste cu mărimea; povestea confuză în care ne-am băgat toţi, că ne place să ne ocupăm creierele... Citeşti ca să faci concurenţă cu colegul de bancă? Citeşti Twilight pentru că jumătate de clasă a făcut asta înaintea ta şi te simţi dezavantajat şi mai puţin cool dacă nu faci şi tu asta? Lasă, frate, stai liniştit. Mai bine nu fă ca ăla care îl ţine degeaba pe Cioran în mână. Mai bine citeşte-l tu şi nici măcar nu-i spune. Că şi aşa n-o să înţeleagă... Dar să ştii numai tu că l-ai întrecut.

Tot n-am lămurit chestia cu diacriticele... Eu nu m-am lămurit.... Cineva?

Comentarii

 1. Diacriticile sunt importante doar pentru 2 motive:
  1. Ca sa multumeasca snobii.
  2. Sa se evite unele, rare, confuzii (care si asa apar doar daca conjugi un verb la un timp de care am uitat toti dupa clasa a 9-a)

  Nu prea comentez pentru ca nu am ce spune de cele mai multe ori, dar apreciez mult articolele. Bravo.

  RăspundețiȘtergere
 2. chiar bravo elena!ti-am zis deja partea care mi-a placut mie :)

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Kafka pe malul mării -recenzie de carte

Procesul – Franz Kafka

Scrisori de pe front. Texte bune în locuri nebune.